Kapary
w zalewie octowejKulinarni entuzjaści cenią kapary za ich wyrazisty smak. To jednocześnie nieco pikantne i cierpkie warzywne przekąski. W ofercie OLE! dostępne w zalewie octowej. Można dodawać je do dań z drobiu, ryb, a także różnego rodzaju sosów. Warto dodać je także do sałatek, bowiem idealnie łączą się z zupełnie przeciwnymi do nich smakami.
Sugerowane zastosowanie
sałatki
owoce morza
dania wegetariańskie
Skład
kapary, woda, ocet spirytusowy, sól
Wartości odżywcze w 100g produktu
wartość energetyczna
93 kj/22 kcal
tłuszcz
0.5g
w tym kwasy tł. nasycone
0.5g
węglowodany
1.3g
w tym cukry
0.5g
błonnik
2.9g
białko
1.7g
sól
5.5g
Pojemności
135 ml
212 ml
212 ml