Kapary

Kapary

Kapary

Kapary

Kapary uwielbiają słońce. W promieniach śródziemnomorskiego słońca nabierają swojego unikatowego smaku. Lekko pikantne, wytrawne, z nutą goryczki, która nadaje im zdecydowanego smaku i charakteru. Kapary to niekwestionowany mistrz afrodyzjaków - nie tylko wybornie smakują, ale i wprowadzają w doskonały nastrój. Nie może ich zabraknąć w naszej kuchni. Z kaparami przygotujemy oryginalne dania, świetnie sprawdzą się także jako przystawki na imprezę.

Zastosowanie

Kapary OLE! to wyborne gotowe przekąski, można je jeść jak oliwki. Wspaniale komponują się jako dodatek do ryb (szczególnie popularne są jako dodatek do łososia czy tuńczyka), owoców morza, sałat, past, pizzy, sosów, marynat, pieczywa – mają niezliczoną ilość zastosowań w kuchni śródziemnomorskiej: greckiej, włoskiej i hiszpańskiej. Doskonale smakują w połączeniu z czosnkami i oliwkami OLE! Suszone pomidory OLE! również idealnie się z nimi komponują. Kapary wyglądają także efektownie i bardzo wykwintnie jako ozdoba półmisków z przekąskami. Koniecznie wzbogaćcie swoje przepisy na przekąski o Kapary OLE!
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem Kapar OLE!
 


pojemność: 135ml, 212ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

spagetti z kaparami


Na oliwie z czosnku podsmażamy czosnek i bazylię , po chwili dodajemy pomidory , solimy i dajemy łyzeczkę cukru , a także pokrojone kapary , dusimy ok 20 min do odparowania i uzyskania intensywnego koloru , parmezan trzemy na tarce , makaron gotujemy aldente i wsypujemy do sosu , na to ser i czekamy aż się połączy nam wszystko ładnie :) Smacznego :)

Sałatka z wędzoną makrelą


Rybę oddziel od ości i delikatnie podziel na cząstki. Ziemniaki, ogórki i cebulę posiekaj w kostkę, a buraki zetrzyj na tarce, dodaj Kukurydzę OLE! i wszystko delikatnie wymieszaj. Posiekaj czosnek i dodaj do śmietany lub jogurtu. Sos dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem i zalej nim sałatkę. Wszystko razem wymieszaj, udekoruj ćwiartkami jajek. Przed podaniem należy schłodzić w lodówce.