Kapary

Kapary

Kapary

Kapary

Kapary uwielbiają słońce. W promieniach śródziemnomorskiego słońca nabierają swojego unikatowego smaku. Lekko pikantne, wytrawne, z nutą goryczki, która nadaje im zdecydowanego smaku i charakteru. Kapary to niekwestionowany mistrz afrodyzjaków - nie tylko wybornie smakują, ale i wprowadzają w doskonały nastrój. Nie może ich zabraknąć w naszej kuchni. Z kaparami przygotujemy oryginalne dania, świetnie sprawdzą się także jako przystawki na imprezę.

Zastosowanie

Kapary OLE! to wyborne gotowe przekąski, można je jeść jak oliwki. Wspaniale komponują się jako dodatek do ryb (szczególnie popularne są jako dodatek do łososia czy tuńczyka), owoców morza, sałat, past, pizzy, sosów, marynat, pieczywa – mają niezliczoną ilość zastosowań w kuchni śródziemnomorskiej: greckiej, włoskiej i hiszpańskiej. Doskonale smakują w połączeniu z czosnkami i oliwkami OLE! Suszone pomidory OLE! również idealnie się z nimi komponują. Kapary wyglądają także efektownie i bardzo wykwintnie jako ozdoba półmisków z przekąskami. Koniecznie wzbogaćcie swoje przepisy na przekąski o Kapary OLE!
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem Kapar OLE!
 


pojemność: 135ml, 212ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Nadziewane parówki


Dwie parówki gotujemy. Po ugotowaniu przekrawamy na pół, ale nie do końca. Boki parówki smarujemy lekko przecierem pomidorowym a następnie wkładamy do środka plasterek szynki, plasterki pomidora i ogórka, Kukurydzę OLE!, poszatkowane Oliwki zielone krojone i starty ser żółty. Boki parówki lekko przyciągamy do siebie i na parówkę nakładamy ser żółty w plastrach. Zapiekamy. Dekorujemy Sosem tatarskim classic i ketchupem. Lekko posypać pieprzem mielonym i mieloną czerwona papryką. Podajemy ciepłe.

Sałatka Caponatina z kaparami OLE!


Bakłażany pokrój w kostkę i przysmaż na oleju. Osącz i na tym samym oleju podsmaż paprykę pokrojoną w kostkę, Na patelni zrumień cebulę pokrojoną w plasterki. Dorzuć ćwiartki pomidorów obranych ze skórki, bez pestek i drobno pokrojony seler. Gotuj, aż cała woda z pomidorów wyparuje. Następnie dołóż bakłażany, paprykę, dokładnie odcedzone kapary, oliwki zielone, krojone, ocet winny. Całość lekko posól dopraw pieprzem i gotuj jeszcze 10—15 minut pod przykryciem. Zdejmij z ognia, ostudź i przed podaniem wstaw na jedną godzinę do lodówki. Podawaj na zimno z bagietką lub podgrzewane z ryżem.