Kapary

Kapary

Kapary

Kapary

Kapary uwielbiają słońce. W promieniach śródziemnomorskiego słońca nabierają swojego unikatowego smaku. Lekko pikantne, wytrawne, z nutą goryczki, która nadaje im zdecydowanego smaku i charakteru. Kapary to niekwestionowany mistrz afrodyzjaków - nie tylko wybornie smakują, ale i wprowadzają w doskonały nastrój. Nie może ich zabraknąć w naszej kuchni. Z kaparami przygotujemy oryginalne dania, świetnie sprawdzą się także jako przystawki na imprezę.

Zastosowanie

Kapary OLE! to wyborne gotowe przekąski, można je jeść jak oliwki. Wspaniale komponują się jako dodatek do ryb (szczególnie popularne są jako dodatek do łososia czy tuńczyka), owoców morza, sałat, past, pizzy, sosów, marynat, pieczywa – mają niezliczoną ilość zastosowań w kuchni śródziemnomorskiej: greckiej, włoskiej i hiszpańskiej. Doskonale smakują w połączeniu z czosnkami i oliwkami OLE! Suszone pomidory OLE! również idealnie się z nimi komponują. Kapary wyglądają także efektownie i bardzo wykwintnie jako ozdoba półmisków z przekąskami. Koniecznie wzbogaćcie swoje przepisy na przekąski o Kapary OLE!
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem Kapar OLE!
 


pojemność: 135ml, 212ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

zapiekany raj


Naczynia do zapiekania wysmarować odrobiną oliwy. Wyłożyć wszystkie składniki. Posypać ziołami prowansalskimi i żółtym tartym serem. Zapiekać około 10 minut.

Steki z ryb z kaparami


Posiekaj drobno kapary, dodaj czosnek, filety anchois, posiekany rozmaryn, skórkę z połowy cytryny i sok z cytryny, 4 łyżki oliwy z oliwek i to wszystko rozgnieć w moździerzu. Przelej całość do oddzielnej miseczki, tak otrzymasz wykwintny w smaku sos. Obierz pomidora ze skórki i zdejmij pestki wykrajając je. Pokrój pomidora w kostkę. Pomidory dodaj do sosu wymieszaj i posyp odrobiną pietruszki. Stek z ryby maślanej posyp pieprzem i bazylią. Na rozgrzany grill połóż rybę bez używania tłuszczu. Smaż 8 minut. Na przysmażoną rybę dodaj wcześniej przygotowany sos. Podawaj z ryżem z pomidorami prowansalskimi lub pieczonymi ziemniakami.