Ilość porcji: 02 Czas przygotowania: 25 minut

Carpaccio z Kaparami w oleju OLE!

Składniki:
• 200 g surowej polędwicy wołowej
• parmezan
• rukola
Kapary w oleju OLE!
• Uprażone pestki słonecznika
• Gęsty sos balsamico do dekoracji (opcjonalnie)
Sos:
• Oliwa
• Sok ze świeżo wyciśniętej cytryny (ok.1/2 cytryny)
• Sól
• Świeżo mielony pieprz
• Ocet balsamiczny
• Łyżeczka musztardy Dijon (opcjonalnie)

Składniki na sos łączymy i odstawiamy do lodówki.
Na talerzu układamy listki rukoli, a na nie pokrojoną na cienkie plastry świeżą polędwicę. Całość posypujemy wcześniej uprażonymi pestkami słonecznika oraz Kaparami w oleju OLE! Danie polewamy sosem oraz dekorujemy plastrami parmezanu.
Opcjonalnie całość polewamy gęstym sosem balsamico.