Ilość porcji: 02 Czas przygotowania: 20 minut

Pasta z makreli z kaparami w oleju

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
  • 3 małe jajka
  • 3 łyżki serka typu „grani”
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżka majonezu
  • 2-3 ogórki kiszone
  • 1 łyżka szczypiorku
  • 3 łyżki Kaparów w oleju OLE!
  • sól, pieprz

Jajka gotujemy na twardo (ok. 10 min).  Po ugotowaniu studzimy i siekamy.
Rybę dzielimy na pół – zdejmujemy cały kręgosłup z ośćmi.
Oczyszczone kawałki makreli odkładamy na talerz i rozdrabniamy widelcem.
Ogórki obieramy ze skóry i siekamy. Łączymy dokładnie wszystkie składniki.
Pastę podajemy z ciepłymi tostami.