Ilość porcji: 01 Czas przygotowania: 24 minut

Szybka tarta na placku torilli

Składniki:
– 1 placek torilli
– 3 jajka
kapary w oleju OLE!
– 1/3 kubeczka serka wiejskiego
– 1/3 czerwonej papryki
– 6 pomidorków cherry
– 1/2 czerwonej cebuli
– garść świeżo posiekanej pietruszki
– garść szpinaku
– sól, pieprz
– ½ łyżeczki ziół prowansalskich oraz papryki ostrej (możemy użyć także słodkiej)
– ½ szklanki startego sera typu Gouda

Placek torilli układamy na mniejszym naczyniu żaroodpornym, tak aby masa nie wypłynęła. W misce roztrzepujemy jajko. Łączymy z serkiem, przyprawami i wylewamy na środek placka. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę, cebulkę, pomidorki, liście szpinaku, kapary. Wierzch posypujemy żółtym serem. Pieczemy ok.20minut w 200stopniach, aż wierzch będzie zarumieniony, a jajka ścięte.