Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami

Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami

Suszone pomidory
z pestkami dyni w oleju z ziołami

Rodzina suszonych pomidorów OLE! powiększyła się o nową, wyjątkową kompozycję – Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami. To już siódmy wariant śródziemnomorskiego przysmaku zaprezentowany przez OLE! Ciemnoczerwone pomidory połączone z zielonymi pestkami dyni zanurzone w aromatycznym oleju z ziołami idealnie uzupełnią każde danie. Dodawanie do ulubionych dań Suszonych pomidorów z pestkami dyni OLE! pozwoli nie tylko na urozmaicenie smaku posiłków, ale poprawi także nasze samopoczucie, dostarczy cennych witamin.

 

Zastosowanie

 

Suszone pomidory można zastosować do każdego dania jednak najlepiej smakują serwowane prosto z słoiczka lub na chrupiącej bagietce. Połączenie Suszonych pomidorów OLE! z dowolną pastą, sałatką lub mięsem pozwoli za stworzenie niepowtarzalnego dania, które z całą pewnością zaskoczy każdego gościa. Penne, pizza lub sałatka z suszonymi pomidorami z pestkami dyni to wyśmienite połączenie.

 

Instrukcje jak kreatywnie wykorzystać aromatyczny olej ze słoiczka znajdziesz tutaj.

 

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem pomidorów suszonych OLE!


pojemność: 305ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Kule z niespodzianką :)


Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie na miękko. Po ugotowaniu odcedzić i przepuścić przez maszynkę. Cebulę poszatkować i zeszklić na patelni. Na stolnicę wysypać mąką, zrobić otwór i wybić jajko. Dodać wystudzone, zmielone ziemniaki, zeszkloną cebulę, mielony czosnek, posiekany szczypiorek i pietruszkę. Podane składniki dobrze wyrobić na stolnicy na jednolitą masę. Dodać odrobinę soli. Gdy ciasto będzie zbyt rzadkie, dosypać odrobinę mąki. Wyrobione ciasto rozwałkować na grubość ok 0,7 mm. Z ciasta wycinać koła o średnicy wielkości szklanki. Na wycięte koło, położyć na środku pieczarkę ze słoika. Pieczarkę posypać odrobiną startego sera. Pieczarkę dokładnie oblepić ciastem, uformować kulkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Tak przygotowane kulki piec na patelni na wolnym ogniu, rumieniąc z każdej ze stron po ok. 5 min. Po wyjęciu odsączyć papierowym ręcznikiem z nadmiaru tłuszczu. Przygotowane kulki podawać na gorąco. Wyłożone kulki na talerzu udekorować cząstkami pomidora, posypać odrobiną zieleniny:)

Pieczone bakłażany


Bakłażany kroimy w plastry grubości ok. 1cm, solimy z obydwu stron, pozostawiamy na około pół godziny, później osuszamy je papierowym ręcznikiem. Doprawiamy pieprzem i ziołami, kładziemy plasterek mozarelli, na to plasterek pomidora i kapary oraz oliwki. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 20 minut w 180stopniach. Po upieczeniu dekorujemy świeżą bazylią