Ilość porcji: 02 Czas przygotowania: 45 minut

Buddah Bowl z suszonymi pomidorami

Składniki:

Guacamole:

  • 1 miękkie awokado
  • 1 ząbek czosnku
  • garść bazylii lub kolendry
  • sok z połowy limonki lub cytryny
  • sól, pieprz
  • oliwa

Przygotowanie guacamole: awokado blendujemy z wyciśniętym czosnkiem, bazylią/kolendrą, sokiem z cytryny/limonki.
Na koniec dodajemy oliwę. Skrapiamy cytryną, aby sos nie ściemniał.

Kaszę gotujemy. Cukinie nacieramy ulubionymi ziołami i oliwą, grillujemy na patelni lub w piekarniku.
Na półmisku układamy ugotowaną kaszę, żurawinę, suszone pomidory, ogórki, sałatę. Całość polewamy oliwą.
Guacamole przekładamy do w miseczki i podajemy na talerzu. Posypujemy prażonymi nerkowcami.

Podajemy od razu lub pakujemy do pudełka do pracy lub szkoły.