Oliwki nadziewane pastą paprykową

Oliwki nadziewane pastą paprykową

Oliwki
nadziewane pastą paprykową

Oliwki nadziewane pastą paprykową

Oliwki pochodzą z basenu Morza Śródziemnego, gdzie są szeroko wykorzystywane jako produkt kulinarny. Cenione są nie tylko za piękny zapach i niepowtarzalne walory smakowe, ale również za duże wartości odżywcze. Oferta OLE! jest bardzo bogata w ten pełen słońca i aromatu przysmak. Najwyższej jakości hiszpańskie zielone oliwki i pasta paprykowa to najbardziej nadziana oliwkowa propozycja od OLE!. Papryka w postaci niezwykle delikatnej pasty doskonale komponuje się z wytrawnym smakiem zielonych oliwek, tworząc niezwykle szlachetne przekąski warzywne, które inspirują do tworzenia oryginalnych dań, w których poczujemy magiczny klimat Andaluzji.
 

Zastosowanie

Oliwki, pomimo dość intensywnego smaku, komponują się z wieloma składnikami, dzięki temu możemy tworzyć pyszne przekąski
na zimno, przekąski
na ciepło oraz smaczne dania ze śródziemnomorską nutą. Oliwki nadziewane pastą paprykową OLE! same w sobie stanowią znakomitą propozycję przekąski
na zimno. Będę niezwykle elegancko prezentować się w miseczce lub jako koreczki w roli przystawki na imprezę. Możemy podać je z ulubionymi serami i wędlinami. Nie tylko podkreślą smak, ale dzięki ich kolorowemu i apetycznemu wyglądowi sprawią, że deska serów czy wędlin będzie wyglądać bardzo kusząco. Oliwki z pastą paprykową sprawdzą się także znakomicie w postaci przekąski
na ciepło – otoczone w panierce i usmażone na oliwie będą chrupiącą przystawką. Oliwki to niezastąpiona przekąska do wina!
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem oliwek OLE!
 


pojemność: 314ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Sałatka rymowana najlepsza na zabawę do rana!


Na talerzu należy różne rodzaje sałat ułożyć, potem zawijasy z wędzonej szynki palcami utworzyć, ser feta w kostkę równą pokrojony niech będzie także obok położony. Nie może zabraknąć też czosnku marynowanego, bez niego nie wyjdzie z tego nic dobrego. Koniecznie trzeba dodać parę pomidorów suszonych i kilka smacznych oliwek najlepiej zielonych. Całość musi zwieńczyć oliwa i prowansalskie zioła By sałatka roztaczała piękny aromat dookoła. Przepis jest prosty jak prosty jest drut A przygotowanie to zajmie tylko kilka minut.

Pizza dla dzieci


Przesiej mąkę przez gęste sitko na blat. Wymieszaj ze szczyptą soli i cukru. Pokrój masło w kawałeczki i dodaj do mąki. Wymieszaj widelcem masło z mąką i mlekiem. Zagnieć ciasto na jednolitą masę i uformuj kulkę. Na rozgrzaną patelnię przełóż pomidory i 1 łyżkę koncentratu pomidorowego. Dopraw sos oregano i cukrem. Posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Duś sos, aż zgęstnieje. Podsyp mąką stolnicę i rozpłaszcz ciasto ręką. Uformuj okrągły, płaski spód do pizzy. Posmaruj wierzch sosem pomidorowym. Zostaw 1/2 cm suchego ciasta z brzegu. Pokrój szynkę w paseczki, dodaj krojone oliwki OLE! i naturalne krojone pieczarki OLE!. Zetrzyj ser. Rozłóż na cieście szynkę, oliwki i pieczarki. Posyp serem. Podlej całość oliwą z oliwek. Podsyp mąką tacę z piekarnika, przełóż pizzę i piecz w temperaturze 200 stopni C 10-15 min. Pizza jest gotowa, kiedy jej spód nabierze złoto-brązowego koloru.