Oliwki nadziewane pastą paprykową

Oliwki nadziewane pastą paprykową

Oliwki
nadziewane pastą paprykową

Oliwki nadziewane pastą paprykową

Oliwki pochodzą z basenu Morza Śródziemnego, gdzie są szeroko wykorzystywane jako produkt kulinarny. Cenione są nie tylko za piękny zapach i niepowtarzalne walory smakowe, ale również za duże wartości odżywcze. Oferta OLE! jest bardzo bogata w ten pełen słońca i aromatu przysmak. Najwyższej jakości hiszpańskie zielone oliwki i pasta paprykowa to najbardziej nadziana oliwkowa propozycja od OLE!. Papryka w postaci niezwykle delikatnej pasty doskonale komponuje się z wytrawnym smakiem zielonych oliwek, tworząc niezwykle szlachetne przekąski warzywne, które inspirują do tworzenia oryginalnych dań, w których poczujemy magiczny klimat Andaluzji.
 

Zastosowanie

Oliwki, pomimo dość intensywnego smaku, komponują się z wieloma składnikami, dzięki temu możemy tworzyć pyszne przekąski
na zimno, przekąski
na ciepło oraz smaczne dania ze śródziemnomorską nutą. Oliwki nadziewane pastą paprykową OLE! same w sobie stanowią znakomitą propozycję przekąski
na zimno. Będę niezwykle elegancko prezentować się w miseczce lub jako koreczki w roli przystawki na imprezę. Możemy podać je z ulubionymi serami i wędlinami. Nie tylko podkreślą smak, ale dzięki ich kolorowemu i apetycznemu wyglądowi sprawią, że deska serów czy wędlin będzie wyglądać bardzo kusząco. Oliwki z pastą paprykową sprawdzą się także znakomicie w postaci przekąski
na ciepło – otoczone w panierce i usmażone na oliwie będą chrupiącą przystawką. Oliwki to niezastąpiona przekąska do wina!
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem oliwek OLE!
 


pojemność: 314ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Szaszłyk z oliwkami


Mięso umyj, osusz, pokrój w cienkie plastry, lekko je rozbij pod folią spożywczą, dopraw solą i pieprzem. Szynkę pokroi na kawałki i rozłóż na mięsie. Listki szałwii umyj, osusz i połóż na szynce. Dłuższe boki cielęciny załóż do środka, mięso zwiń w roladki zaczynając od krótszego boku. Czosnek umyj, podrób, wymieszaj z posiekanymi ziołami, olejem i sokiem z cytryny. Sos dopraw solą i pieprzem. Resztę oleju rozgrzej i usmaż na nim roladki, podczas smażenia skrapiaj je połowa sosu. Na patyczki nabij kolejno oliwkę, mięsną roladke, złożony w pół plaster cytryny i jeszcze jedną oliwkę. Szaszłyki podgrzej na patelni i skrop resztą sosu.

Naleśnikowy torcik z Kulinarnym Hitem farszem pieczarkowym domowym OLE!


Sos beszamelowy: Dodać do rondelka Kulinarny Hit farsz pieczarkowy domowy OLE!, w garnuszku rozgrzać masło, oprószyć je mąką i gotować na małym ogniu, aż zacznie bulgotać. Wlewać delikatnie i cały czas mieszając mleko, do czasu, aż zgęstnieje. Dodać starty mentaler, dusić przez chwilę, zdjąć z ognia. Następnie zrobić naleśniki: utrzeć w mikserze lub blenderze składniki ciasta, usmażyć cieniutki placki na rozgrzanej i posmarowanej tłszczem patelni. Zrobić tort tzn. w żaroodpornym naczyniu ułożyć jeden naleśnik. Posmarować go beszamelowym sosem i przykryć następnym naleśnikiem. Postępować tak aż do ostatniego naleśnika. Na tym ostanim polożyć łyżkę masełka, przykryć folią aluminiową i piec jakieś 30 minut, w temperaturze 180 stopni.