Oliwki nadziewane pastą paprykową

Oliwki nadziewane pastą paprykową

Oliwki
nadziewane pastą paprykową

Oliwki nadziewane pastą paprykową

Oliwki pochodzą z basenu Morza Śródziemnego, gdzie są szeroko wykorzystywane jako produkt kulinarny. Cenione są nie tylko za piękny zapach i niepowtarzalne walory smakowe, ale również za duże wartości odżywcze. Oferta OLE! jest bardzo bogata w ten pełen słońca i aromatu przysmak. Najwyższej jakości hiszpańskie zielone oliwki i pasta paprykowa to najbardziej nadziana oliwkowa propozycja od OLE!. Papryka w postaci niezwykle delikatnej pasty doskonale komponuje się z wytrawnym smakiem zielonych oliwek, tworząc niezwykle szlachetne przekąski warzywne, które inspirują do tworzenia oryginalnych dań, w których poczujemy magiczny klimat Andaluzji.
 

Zastosowanie

Oliwki, pomimo dość intensywnego smaku, komponują się z wieloma składnikami, dzięki temu możemy tworzyć pyszne przekąski
na zimno, przekąski
na ciepło oraz smaczne dania ze śródziemnomorską nutą. Oliwki nadziewane pastą paprykową OLE! same w sobie stanowią znakomitą propozycję przekąski
na zimno. Będę niezwykle elegancko prezentować się w miseczce lub jako koreczki w roli przystawki na imprezę. Możemy podać je z ulubionymi serami i wędlinami. Nie tylko podkreślą smak, ale dzięki ich kolorowemu i apetycznemu wyglądowi sprawią, że deska serów czy wędlin będzie wyglądać bardzo kusząco. Oliwki z pastą paprykową sprawdzą się także znakomicie w postaci przekąski
na ciepło – otoczone w panierce i usmażone na oliwie będą chrupiącą przystawką. Oliwki to niezastąpiona przekąska do wina!
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem oliwek OLE!
 


pojemność: 314ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Pyszna Sałatka Ala Grecja.


Kapustę pekińską drobno poszatkować,przełożyć do dużej miski.Dodać pokrojony w pół-plasterki ogórek,pomidora,paprykę,czerwoną cebulę,oliwki.Fetę pokroić w kostkę,dodać do pozostałych warzyw,posypać ziołami,delikatnie wymieszać,polać oliwą z oliwek i gotowe.Pyszna,soczysta,zdrowa,niskokaloryczna sałatka,na którą każdy się skusi.Przygotowuje się ją w mgnieniu oka.Pięknie się prezentuje.

Ziemniaczana baba z oliwkami


Ziemniaki, umyć, obrać, ugotować, odcedzić, osuszyć, utłuc lub przepuścić przez praskę. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju. Ziemniaki zmiksować ze śmietaną, żółtkami i cebulą. Białka ubić na sztywną pianę, kaperek posiekać. Masę ziemniaczaną wymieszać z koperkiem, delikatnie połączyć z pianą i dodać oliwki OLE!. Żaroodporną okrągłą misę nasmarować olejem, całość do niej przełożyć. Piec ok. 30 min. W temperaturze 180 C.