Oliwki nadziewane pastą paprykową

Oliwki nadziewane pastą paprykową

Oliwki
nadziewane pastą paprykową

Oliwki nadziewane pastą paprykową

Oliwki pochodzą z basenu Morza Śródziemnego, gdzie są szeroko wykorzystywane jako produkt kulinarny. Cenione są nie tylko za piękny zapach i niepowtarzalne walory smakowe, ale również za duże wartości odżywcze. Oferta OLE! jest bardzo bogata w ten pełen słońca i aromatu przysmak. Najwyższej jakości hiszpańskie zielone oliwki i pasta paprykowa to najbardziej nadziana oliwkowa propozycja od OLE!. Papryka w postaci niezwykle delikatnej pasty doskonale komponuje się z wytrawnym smakiem zielonych oliwek, tworząc niezwykle szlachetne przekąski warzywne, które inspirują do tworzenia oryginalnych dań, w których poczujemy magiczny klimat Andaluzji.
 

Zastosowanie

Oliwki, pomimo dość intensywnego smaku, komponują się z wieloma składnikami, dzięki temu możemy tworzyć pyszne przekąski
na zimno, przekąski
na ciepło oraz smaczne dania ze śródziemnomorską nutą. Oliwki nadziewane pastą paprykową OLE! same w sobie stanowią znakomitą propozycję przekąski
na zimno. Będę niezwykle elegancko prezentować się w miseczce lub jako koreczki w roli przystawki na imprezę. Możemy podać je z ulubionymi serami i wędlinami. Nie tylko podkreślą smak, ale dzięki ich kolorowemu i apetycznemu wyglądowi sprawią, że deska serów czy wędlin będzie wyglądać bardzo kusząco. Oliwki z pastą paprykową sprawdzą się także znakomicie w postaci przekąski
na ciepło – otoczone w panierce i usmażone na oliwie będą chrupiącą przystawką. Oliwki to niezastąpiona przekąska do wina!
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem oliwek OLE!
 


pojemność: 314ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Jesienna sałatka z fetą i kapustą pekińską


Kapustę pekińską dromno kroimy w paski. Warzywa oczyszczamy i kroimy w kostkę, a jajka w ósemki. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ser feta kroimy w kostkę. W dużej misce mieszamy wszystkie składniki, dodajemy Oliwki drylowane zielone przekrojone na pół, Cebulkę marynowaną srebrną, Pieczarki - Pieczarkowy Hit marynowany classic oraz Szparagi OLE!. Przygotowujemy sos: w małyn słoiku mieszamy ocet winny z musztardą, kwaskiem cytrynowym i przyprawami (słoik zakręcamy i energicznie potrząsamy). Dodajemy oliwę z oliwek i jesze raz mieszamy. Sosem polewamy sałatkę.

Zawijaski szynkowe ze szparagami


Mieszamy serek ze śmietaną i z chrzanem. Powstałą pastą smarujemy plastry szynki. Wzdłuż krótszego boku układamy Szparagi i zawijamy w szynkę. Powstały rulonik przebijamy wykałaczką, a na wierzchołek nabijamy Oliwkę drylowaną czarną. I gotowe!