Oliwki nadziewane pastą paprykową

Oliwki nadziewane pastą paprykową

Oliwki
nadziewane pastą paprykową

Oliwki nadziewane pastą paprykową

Oliwki pochodzą z basenu Morza Śródziemnego, gdzie są szeroko wykorzystywane jako produkt kulinarny. Cenione są nie tylko za piękny zapach i niepowtarzalne walory smakowe, ale również za duże wartości odżywcze. Oferta OLE! jest bardzo bogata w ten pełen słońca i aromatu przysmak. Najwyższej jakości hiszpańskie zielone oliwki i pasta paprykowa to najbardziej nadziana oliwkowa propozycja od OLE!. Papryka w postaci niezwykle delikatnej pasty doskonale komponuje się z wytrawnym smakiem zielonych oliwek, tworząc niezwykle szlachetne przekąski warzywne, które inspirują do tworzenia oryginalnych dań, w których poczujemy magiczny klimat Andaluzji.
 

Zastosowanie

Oliwki, pomimo dość intensywnego smaku, komponują się z wieloma składnikami, dzięki temu możemy tworzyć pyszne przekąski
na zimno, przekąski
na ciepło oraz smaczne dania ze śródziemnomorską nutą. Oliwki nadziewane pastą paprykową OLE! same w sobie stanowią znakomitą propozycję przekąski
na zimno. Będę niezwykle elegancko prezentować się w miseczce lub jako koreczki w roli przystawki na imprezę. Możemy podać je z ulubionymi serami i wędlinami. Nie tylko podkreślą smak, ale dzięki ich kolorowemu i apetycznemu wyglądowi sprawią, że deska serów czy wędlin będzie wyglądać bardzo kusząco. Oliwki z pastą paprykową sprawdzą się także znakomicie w postaci przekąski
na ciepło – otoczone w panierce i usmażone na oliwie będą chrupiącą przystawką. Oliwki to niezastąpiona przekąska do wina!
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem oliwek OLE!
 


pojemność: 314ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Rolada z kurczaka z omletem i oliwkami


Filet z kurczaka umyć, osuszyć, przeciąć tak aby powstał duży płat. Mięso lekko zbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem, natrzeć połową zmiażdżonego czosnku i posmarować musztardą. 1 łyżeczkę masła rozgrzać na patelni i podsmażyć pozostały czosnek ze szpinakiem. Na drugiej patelni rozgrzać pozostałe masło. Jajko wbić do miseczki, wlać mleko, dodać szczyptę soli i pieprzu, roztrzepać widelcem. Masę jajeczną wylać na rozgrzane masło i usmażyć omlet. Na przygotowane mięso wyłożyć usmażony omlet, rozłożyć oliwki, paprykę oraz szpinak i ciasno zwinąć w rulon. Następnie obwiązać bawełnianą nitką i obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Rumiane mięso szczelnie zawinąć w folię spożywczą, na końcach związać jak cukierek, włożyć do wrzącej, lekko osolonej wody i gotować około 20-25 minut. Następnie usunąć nitkę i pokroić w plasterki. Podawać z pikantnym sosem. Smacznego!

12 muffinów


Salami kroimy na połówki. 12 połówek odkładamy, a 12 drobno kroimy, to samo robimy z oliwkami. W jednej misce łączymy mąkę, proszek do pieczenia, paprykę, bazylię i ser. Potem dodajemy pokrojone salami, oliwki i pomidora. W drugiej misce łączymy jajka, mleko i oliwę. Następnie łączymy zawartość jednej i drugiej miski i mieszamy. Gdy uznamy, że wszystkie składniki połączyły się - wykładamy masę do natłuszczonych foremek. Na wierzchu każdego mufina układamy ½ plasterka sali i ½ oliwki. Dodatkowo posypujemy jeszcze wierzch startym serem. Foremki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C. Pieczemy mufiny jakieś 20-30 minut co jakiś czas sprawdzajac stopień upieczenia patyczkiem. Po upieczeniu wyciągamy z piekarnika i zostawiamy do ostygnięcia. A potem pozostaje nam tylko jedno - jemy :-) Jednym słowem SMACZNEGO