Ilość porcji: 01 Czas przygotowania: 15 minut

Tosty z awokado, jajecznicą i suszonymi pomidorami

Składniki:
– 2 kromki chleba (lub chałki)
–  5 jajek
–  masło
– 1 awokado
– 2 łyżki majonezu
– sól, pieprz
Suszone pomidory z żurawiną z oleju z ziołami OLE!

Awokado dzielimy na pół, obieramy i kroimy na plasterki.
Do miseczki wbijamy 1 jajko, dodajemy szczyptę soli i roztrzepujemy (reszta jajek jest do jajecznicy)
Kromki chleba/chałki maczamy w jajku .
Łyżkę masła rozpuszczamy na patelni i smażymy tosty z obydwu stron. Przekładamy na talerz. Smarujemy majonezem.
Na tej samej patelni rozpuszczamy łyżkę masła, wbijamy jajka i czekamy chwilę aż białko się zetnie (omijając żółtka).
Na końcu mieszamy żółtka, dodajemy sól, pieprz i suszone pomidory z żurawiną. Jajecznicę z pomidorami przekładamy na tosty. Podajemy na ciepło.