Ilość porcji: 03 Czas przygotowania: 40 minut

Szybkie naleśniki z Bruschetta w sosie pomidorowym

Ciasto na naleśniki:
– 1/2 szklanki mąki
– 1 jajko
– 1/2 szklanki mleka
– szczypta kurkumy
– 1/3 szklanki wody gazowanej
– olej do smażenia
– sól, pieprz

Farsz:
Bruschetta OLE!
– ser żółty w plastrach (na każdy naleśnik nakładamy ok.2-3 plastry sera)
– listki świeżej bazyli

Sos:
– 2 ząbki czosnku
– passata
– ulubione przyprawy
– sól, pieprz
– 30g tartego sera żółtego lub mozzarelli do posypania

Składniki na ciasto łączymy ze sobą za pomocą miksera lub blendera z trzepaczką.
Odstawiamy do lodówki na ok.30min.
Po tym czasie smażymy cienkie placki. Studzimy je i na środek każdego z nich układamy plastry sera, bruchettę oraz listki bazylli. Naleśniki zawijamy w ruloniki.
Składniki na sos łączymy i polewamy sosem. Obficie posypujemy żółtym serem lub mozzarellą. Pieczemy ok.20min w 180 stopniach.