Ilość porcji: 04 Czas przygotowania: 35 minut

Szybki makaron: muszle nadziewane Bruchetta pomidory + czosnek + oregano OLE!

Składniki:

  • około 150g makaronu typu muszle
  • 1 słoik passaty pomidorowej
  • 2 ząbki czosnku
  • opakowanie kulek mozzarelli
  • 1 duża cebula
  • garść listków świeżej bazylii
  • 1 słoiczek Bruchetta pomidory + czosnek + oregano OLE!
  • 50g tartego parmezanu

W osolonej wodzie gotujemy makaron al dente. Cebule siekamy i podsmażamy z czosnkiem na zloty kolor. Dodajemy passatę. Smażymy, aż nadmiar sosu wyparuje i będzie gęsty. Dodajemy posiekana bazylie. Do środka każdej muszli makaronu wkładamy po dużej łyżeczce Bruchetta pomidory + czosnek + oregano OLE!. Do żaroodpornego naczynia przekładamy sos pomidorowy, na niego muszle z nadzieniem. Na wierzch rozkładamy mozzarellę i podsypujemy parmezanem. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.