Ilość porcji: 04
Czas przygotowania: 35 minut
Szybki makaron: muszle nadziewane pomidorami i czosnkiem OLE!
Składniki:
- około 150g makaronu typu muszle
- 1 słoik passaty pomidorowej
- 2 ząbki czosnku
- opakowanie kulek mozzarelli
- 1 duża cebula
- garść listków świeżej bazylii
- pomidory w kawałkach
- Czosnek z ziołami w oleju OLE!
- 50g tartego parmezanu
W osolonej wodzie gotujemy makaron al dente. Cebule siekamy i podsmażamy ze świeżym czosnkiem na zloty kolor. Dodajemy passatę. Smażymy, aż nadmiar sosu wyparuje i będzie gęsty. Dodajemy posiekana bazylie. Do środka każdej muszli makaronu wkładamy pomidory w kawałkach + czosnek OLE! + oregano. Do żaroodpornego naczynia przekładamy sos pomidorowy, na niego muszle z nadzieniem. Na wierzch rozkładamy mozzarellę i podsypujemy parmezanem. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.