Ilość porcji: 02 Czas przygotowania: 25 minut

Spaghetti w sosie cytrynowo-kaparowym z natką pietruszki

Składniki:
– 2 porcje makaronu spaghetti (ok. 150g suchego makaronu)
– 1 słoik kaparów w oleju z ziołami OLE!
– 2-3 ząbki czosnku
– 1 średnia cytryna
– 2 łyżki oliwy
– 1 pęczek natki pietruszki

Przygotowanie:
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Czosnek posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, dodaj czosnek. Jak się lekko zarumieni, dodaj słoik kaparów. Smaż na średnim ogniu ok. 2-3 minuty, dodaj sok z jednej cytryny i posiekaną natkę pietruszki. Makaron wymieszaj z sosem na patelni. Gotowe!