Ilość porcji: 02 Czas przygotowania: 20 minut

Śledzie z Pieczarkami marynowanymi z marchewką i cebulą OLE! i miechunką

Składniki:
– 5 płatów śledzi (matyjasów)
– 1 mała cebula
– olej
– 4 kulki miechunki (plus do dekoracji)
– pieprz
pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE!
– 1 mały pęczek

Płaty śledziowe opłukujemy i namaczamy w mleku przez kilka godzin lub najlepiej całą noc.
Cebulę bardzo drobno siekamy. Zalewamy olejem i posypujemy pieprzem. Dorzucamy pokrojone w paski śledzie.
Miechunkę oraz pieczarki kroimy na ćwiartki. Dodajemy do śledzi.
Dodajemy posiekany koperek. Wszystko ze sobą łączymy.
Odstawiamy na kilka godzin do lodówki, aby smaki się połączyły.