Ilość porcji: 01 Czas przygotowania: 20 minut

Sałatka śródziemnomorska z oliwkami i serem halloumi w sosie musztardowo-miodowym

Składniki:
– Wybrana sałata lub mix sałat
– Pokrojony na plastry i usmaży na patelni (lub na grillu) ser halloumi
– Pomidory koktajlowe
– Pokrojona w cieniutkie krążki czerwona cebula
– 2-3 łyżki oliwek krojonych zielonych OLE!
– 2-3 łyżki oliwek krojonych czarnych OLE!
– sos: 2 łyżki oliwy, 1 łyżeczka łagodnej musztardy, 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka białego octu winnego lub jabłkowego, szczypta soli

Przygotowanie:
Do małego słoika wlej wszystkie składniki na sos, zakręć zakrętkę i wstrząsaj dopóki się nie wymieszaj.
Ser halloumi zgrilluj lub usmaż na średnim ogniu na patelni, na 1 łyżce oleju lub oliwy.
Do miski dodaj sałatę, wymieszaj ją z sosem, dodaj ser, cebulkę i pomidorki.
Na końcu dorzuć zielone i czarne krojone oliwki. Gotowe!