Roladki schabowe z Pasteną pastą ze smażonych z pieczarek OLE!
Składniki:
- 600 g schabu bez kości lub 6 gotowych porcji kotletów
- 1/3 kostki masła (kostka = 200 g)
- 1 pęczek koperku
- 1 ząbek czosnku
- ½ słoiczka Pasteny pasty ze smażonych pieczarek OLE!
- bułka tarta (można zastąpić panierką panko)
- jajko
- sól, pieprz
Masło na min. godzinę (przed rozpoczęciem gotowania) wyjmujemy z lodówki, po czym dodajemy czosnek, sól oraz koperek. Wstawiamy do lodówki na ok.1h.
Kotlety cienko ubijamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Smarujemy masłem. Pasteną ze smażonych pieczarek oraz zwijamy w roladki.
Moczymy w jajku oraz bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron i układamy do naczynia żaroodpornego.
Pieczemy jeszcze przez 15 min 180oC.