Ilość porcji: 02 Czas przygotowania: 20 minut

Quasedilla z kurczakiem i Cebulką marynowaną złota OLE!

Składniki:
• rukola
• 2 piersi kurczaka zagrodowego pokrojone na mniejsze kawałki
• przyprawy do mięsa: słodka papryka, zioła prowansalskie, szczypta kurkumy
• szczypta płatków chilli/ papryczka chilli
• 4 placki typu tortilla
• 2 ząbki czosnku
• ser w plastrach, najlepiej cheddar (ok. 8 plastrów)
Cebulka marynowana złota OLE!
• Sos do podania (ketchup, majonez, musztarda) lub śmietankowy sos kozi doprawiony solą oraz pieprzem

Pokrojone mięso doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami. Smażymy do zarumienienia na wcześniej podsmażonym czosnku.
Na plackach tortilli układamy kilka plastrów sera, na to rukolę, mięso oraz cebulkę. Przykrywamy serem oraz drugim plackiem.
Smażymy na patelni z obydwu stron, aż do zarumienienia oraz rozpuszczenia sera. Gotowe!