Ilość porcji: 02
Czas przygotowania: 25 minut
Pasta z fety, orzechów i zielonych oliwek OLE!
Składniki:
- 1/3 słoiczka drylowanych zielonych oliwek OLE!
- 150 g fety
- 3 łyżki naturalnego śmietankowego serka lub jogurtu greckiego
- 100g orzechów włoskich
- papryczka chilli (ilość w zależności od preferencji)
- ząbek czosnku
- kilka łyżek oliwy
- sól
Oliwki kroimy w plasterki, pozostawiając kilka do dekoracji.
Orzechy oraz chilli drobno siekamy (pozostawiamy kilka orzechów do dekoracji)- nie zapomnijmy o wyjęciu pestek z papryczki, które są bardzo ostre. Składniki te dodajemy do fety i całość łączymy z serem/jogurtem oraz posiekanym czosnkiem. Dekorujemy orzechami i oliwkami, a przed samym podaniem polewamy oliwą.