Ilość porcji: 02 Czas przygotowania: 20 minut

Makaron z prosciutto, rukolą i kaparami

Składniki:
– 1 opakowanie makaronu
Kapary w oleju z ziołami OLE!
– 1 opakowanie szynki parmeńskiej
– 2 duże garście pomidorków cherry
– 2-3 garście liści rukoli
– 2 ząbki czosnku
– 1 papryczka chilli
– parmezan
– oliwa
– sól, świeżo zmielony pieprz

Makaron gotujemy w osolonej wodzie (odstawiamy 1/3 szklanki wody z gotującego makaronu).
Na oliwie podsmażamy posiekane plasterki czosnku. Dodajemy posiekaną papryczkę chilli , pokrojone na pół pomidorki cherry. Dodajemy wodę z makaronu. Odparowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy ugotowany makaron, listki rukoli, kapary.

Posypujemy parmezanem i świeżymi listkami rukoli.