Ilość porcji: 02 Czas przygotowania: 25 minut

Makaron z nerkowcami z pesto z Oliwek krojonych zielonych OLE!

Składniki:
– ½ paczki opakowania makaronu
– 3 łyżki oliwek krojonych zielonych OLE!
– sól, czarny pieprz
Pesto:
– 1 duża doniczka świeżej bazylii (+ garść listków bazylii do dekoracji)
– 70g orzechów nerkowca
– 4 łyżki oliwy
– 60g startego parmezanu (+ do posypania gotowego dania)
– 1 ząbek czosnku
– 2 łyżki Oliwek krojonych zielonych OLE!
– szczypta płatków chilli

Składniki na pesto blendujemy. Doprawiamy do smaku.
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ugotowany łączymy z pesto, 3 łyżkami oliwek krojonych. Dekorujemy bazylią, parmezanem, chili.
Podajemy na ciepło.