Ilość porcji: 02 Czas przygotowania: 40 minut

Makaron z grillowanymi warzywami, fetą oraz zielonymi oliwkami OLE!

Składniki :

  • makaron
  • 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich
  •  1 duża cukinia
  • rukola
  • ser feta
  • pomidorki koktajlowe
  • 1 czerwona oraz 1 pomarańczowa papryka
  • oliwa
  • prażone orzechy
  • 1 ząbek czosnku
  • oliwki drylowane zielone OLE!
  • 1 łyżka pesto
  • cebula

Makaron gotujemy al dente. Warzywa kroimy w grubszą kostkę. Wkładamy do dużej miski, doprawiamy do smaku oraz posypujemy obficie ziołami.

Cebulę kromy w kosteczkę i smażymy na złoty kolor. Na patelni grillowej lub grillu przygotowujemy warzywa.

Do oliwy dodajemy łyżkę pesto. Na talerzu układam rukole lub sałatę, grillowane warzywa, fetę oraz oliwki OLE!.

Całość polewamy oliwą oraz posypujemy orzechami.