Ilość porcji: 02 Czas przygotowania: 20 minut

Letnia sałatka a‘la Tabbouleh z kalafiora z czarnymi oliwkami OLE!

  • 1 kalafior
  • ½ pęczka pietruszki oraz koperku
  • pomidorki cherry
  • 1 zielony ogórek
  • ½ cebuli
  • kilka listków świeżej mięty
  • ½ słoiczka drylowanych czarnych oliwek OLE!
  • ½ soku z cytryny
  • sól, pieprz
  • ząbek czosnku
  • oliwa

Kalafiora dzielimy na różyczki i dokładnie myjemy. Ścieramy na drobnej tarce. Zioła drobno siekamy.

Pomidorki kroimy na pół lub ćwiartki. Ogórka kroimy na drobną kostkę.

Całość łączymy wraz z oliwkami OLE!. Polewamy oliwą z wyciśniętym czosnkiem oraz sokiem z cytryny. Dodajemy soli i pieprzu.