Burrito z Bruschettą pomidory + czosnek + oregano OLE!
Składniki:
- 3 placki tortilli
- 500 g mielonej wołowiny
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego (można pominąć)
- 2 papryki
- 1 papryczka chilli
- 1 duża lub dwie mniejsze czerwone cebule
- 1 natka pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- Bruschetta pomidory + czosnek + oregano OLE! lub Bruschetta pomidory + zioła OLE!
- ser żółty (ilość wedle uznania)
- dojrzałe awokado
- śmietana do podania
Cebule siekamy i zarumieniamy na patelni. Dodajemy mięso mielone. Smażymy, aż zmieni kolor.
Dodajemy pokrojone w kostkę papryki, posiekane chilli, posiekany czosnek, puszkę pomidorów oraz koncentrat.
Całość mieszamy i dusimy ok. 10 min. Dodajemy zawartość słoiczka Bruschetta OLE!, fasolę i trzymamy na ogniu jeszcze ok. 20 min.
Na koniec całość posypujemy serem i posiekaną natką pietruszki. Farsz układamy na plackach, zwijamy w kopertę (możemy pomoc sobie wykałaczkami).
Grillujemy. Podajemy ze śmietaną.