Ilość porcji: 02
Czas przygotowania: 15 minut
Bajgle z szynką parmeńską, pesto i suszonymi pomidorami w oleju z ziołami
Składniki:
- 2 bajgle
- kilka plastrów cienko pokrojonej szynki parmeńskiej
- ½ opakowanie mozzarelli
- słoiczek pesto (domowe lub sklepowe dobrej jakości)
- kilka plasterków suszonych pomidorów w oleju z ziołami OLE!
- ulubiona sałata (może być sama rukola)
- 4 świeże jajka przepiórcze
Podpieczone bajgle przekrawamy na pół i smarujemy dużą warstwą pesto. Na wierzch układamy sałatę, plasterki szynki, mozzarelli oraz suszone pomidory (które możemy pokroić na mniejsze części). W międzyczasie rozgrzewamy małą patelnię, na którą delikatnie rozbijamy jajka. Robimy jajka sadzone, które układamy na bajgle. Podajemy na ciepło.