Ilość porcji: 02 Czas przygotowania: 15 minut

Bajgle z szynką parmeńską, pesto i suszonymi pomidorami w oleju z ziołami

Składniki:

  • 2 bajgle
  • kilka plastrów cienko pokrojonej szynki parmeńskiej
  • ½ opakowanie mozzarelli
  • słoiczek pesto (domowe lub sklepowe dobrej jakości)
  • kilka plasterków suszonych pomidorów w oleju z ziołami OLE!
  • ulubiona sałata (może być sama rukola)
  • 4 świeże jajka przepiórcze

Podpieczone bajgle przekrawamy na pół i smarujemy dużą warstwą pesto. Na wierzch układamy sałatę, plasterki szynki, mozzarelli oraz suszone pomidory (które możemy pokroić na mniejsze części). W międzyczasie rozgrzewamy małą patelnię, na którą delikatnie rozbijamy jajka. Robimy jajka sadzone, które układamy na bajgle. Podajemy na ciepło.