Ilość porcji: 08
Czas przygotowania: 15 minut
Koktajlowe kanapki
Z rukolą, śledzikiem i złotą cebulką Ole
- kilka kromek chleba żytniego lub bezglutenowego z ziarnami
- kilka śledzików w oleju
- twarożek lub masło czosnkowe
- Cebulka marynowana złota OLE!
- świeżo zmielony pieprz
Kromki kroimy według uznania. Smarujemy twarożkiem lub masłem czosnkowym. Nakładamy rukolę, śledziki oraz złotą cebulkę. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.
Z twarożkiem chrzanowym, złotą cebulką Ole oraz łososiem
- kilka kromek chleba słonecznikowego lub innego ulubionego
- twarożek śmietankowy
- chrzan ilość w zależności od upodobań
- łosoś wędzony na zimno lub ciepło
- złota cebulka Ole
- oliwa
Twarożek łączymy z chrzanem. Doprawiamy do smaku. Nakładamy na kromki wraz z łososiem i cebulką. Polewamy odrobiną oliwy.
Z gruszką, gorgonzolą, szynką parmeńską oraz złotą cebulką Ole
- kilka kromek ulubionego chleba
- 1 gruszka
- kawałek sera gorgonzola
- kilka plasterków włoskiej szynki parmeńskicj
- złota cebulka Ole
- ocet balsamiczny gęsty
Gruszkę obieramy, ale jeśli ma cienką skórkę nie trzeba i kroimy w kostkę. Ser również kroimy na małe kawałki. Na kromki nakładamy po kawałku szynki, sera,gorgonzoli. Polewamy octem oraz na wierzch układamy cebulki.