Ilość porcji: 02
Czas przygotowania: 20 minut
Letnia sałatka a‘la Tabbouleh z kalafiora z czarnymi oliwkami OLE!
- 1 kalafior
- ½ pęczka pietruszki oraz koperku
- pomidorki cherry
- 1 zielony ogórek
- ½ cebuli
- kilka listków świeżej mięty
- ½ słoiczka drylowanych czarnych oliwek OLE!
- ½ soku z cytryny
- sól, pieprz
- ząbek czosnku
- oliwa
Kalafiora dzielimy na różyczki i dokładnie myjemy. Ścieramy na drobnej tarce. Zioła drobno siekamy.
Pomidorki kroimy na pół lub ćwiartki. Ogórka kroimy na drobną kostkę.
Całość łączymy wraz z oliwkami OLE!. Polewamy oliwą z wyciśniętym czosnkiem oraz sokiem z cytryny. Dodajemy soli i pieprzu.