Ilość porcji: 04 Czas przygotowania: 45 minut

Tatar z łososia z Kaparami w zalewie octowej OLE!

Składniki:

  • 300g wędzonego łososia,
  • 1/3 słoika Kaparów w zalewie octowej OLE!,
  • 4 ogórki kiszone obrane i posiekane,
  • 1 cebula lub 3 szalotki posiekane,
  • ½ cytryny,
  • świeżo zmielony pieprz,
  • łyżka chrzanu,
  • oliwa (ok. 3 łyżki).

Ogórki siekamy na małe kawałki, podobnie z cebulą.

Łososia siekamy za pomocą  ostrego noża lub malaksera i do środka wyciskamy sok z cytryny, dodajemy łyżkę Kaparów OLE! i posiekaną cebulę. Na koniec pieprzymy, dodajemy chrzan oraz dolewamy oliwę. Miksujemy, ale nie dokładnie. Na talerzu, za pomocą okrągłej formy (pierścienia cukierniczo-kucharskiego) układamy część ogórków, masę łososiową i posypujemy Kaparami OLE!.  Przed podaniem możemy polać kilkoma kropelkami oliwy i posypać świeżym pieprzem.