Ilość porcji: 04 Czas przygotowania: 30 minut

Szaszłyki z łososiem i oliwkami

Składniki:

Dodatkowo:

  • twarożek z 1 ząbkiem czosnku i posiekanymi świeżymi ziołami oraz osobno sos sojowy(do podania)
  • patyczki do szaszłyków

Ugotowane ziemniaki (w mundurkach) kroimy w ćwiartki lub w kostkę (zależy od upodobań).

Łososia kroimy w kosteczkę. Pokrapiamy sosem sojowym i posypujeme solą i pieprzem. Cukinię kroimy na cieniutkie plasterki i nakłuwamy na patyczki, potem łososia, ziemniaczki, oliwki, czosnek i tak na przemian. Polewamy odrobiną oliwy i cytryny. Ukladamy na rozgrzaną patelnię grillową. Kiedy szaszłyki będą opieczone po jednej stronie, odwracamy je na drugą. Podajemy z twarożkiem i sosem sojowym do maczania.