Ilość porcji: 02 Czas przygotowania: 25 minut

Pasta z fety, orzechów i zielonych oliwek OLE!

Składniki:

  • 1/3 słoiczka drylowanych zielonych oliwek OLE!
  • 150 g fety
  • 3 łyżki naturalnego śmietankowego serka lub jogurtu greckiego
  • 100g orzechów włoskich
  • papryczka chilli (ilość w zależności od preferencji)
  • ząbek czosnku
  • kilka łyżek oliwy
  • sól

Oliwki kroimy w plasterki, pozostawiając kilka do dekoracji.

Orzechy oraz chilli drobno siekamy (pozostawiamy kilka orzechów do dekoracji)- nie zapomnijmy o wyjęciu pestek z papryczki, które są bardzo ostre. Składniki te dodajemy do fety i całość łączymy z serem/jogurtem oraz posiekanym czosnkiem. Dekorujemy orzechami i oliwkami, a przed samym podaniem polewamy oliwą.