Ilość porcji: 08 Czas przygotowania: 15 minut

Koktajlowe kanapki

Z rukolą, śledzikiem i złotą cebulką Ole

  • kilka kromek chleba żytniego lub bezglutenowego z ziarnami
  • kilka śledzików w oleju
  • twarożek lub masło czosnkowe
  • Cebulka marynowana złota OLE!
  • świeżo zmielony pieprz

Kromki kroimy według uznania. Smarujemy twarożkiem lub masłem czosnkowym. Nakładamy rukolę, śledziki oraz złotą cebulkę. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.

 

Z twarożkiem chrzanowym, złotą cebulką Ole oraz łososiem

  • kilka kromek chleba słonecznikowego lub innego ulubionego
  • twarożek śmietankowy
  • chrzan ilość w zależności od upodobań
  • łosoś wędzony na zimno lub ciepło
  • złota cebulka Ole
  • oliwa

Twarożek łączymy z chrzanem. Doprawiamy do smaku. Nakładamy na kromki wraz z łososiem i cebulką. Polewamy odrobiną oliwy.

 

Z gruszką, gorgonzolą, szynką parmeńską oraz złotą cebulką Ole

  • kilka kromek ulubionego chleba
  • 1 gruszka
  • kawałek sera gorgonzola
  • kilka plasterków włoskiej szynki parmeńskicj
  • złota cebulka Ole
  • ocet balsamiczny gęsty

Gruszkę obieramy, ale jeśli ma cienką skórkę nie trzeba i kroimy w kostkę. Ser również kroimy na małe kawałki. Na kromki nakładamy po kawałku szynki, sera,gorgonzoli. Polewamy octem oraz na wierzch układamy cebulki.