Awokado z jajkiem, pasteną z serem Corregio i tymiankiem
Składniki:
- 1 awokado
- 2 jajka
- dwie łyżeczki Pasteny – pasty z suszonych pomidorów z serem Corregio OLE!
- sól, pieprz
- listki świeżego tymianku
- oliwa
Awokado delikatnie dzielimy na pół. Wyciągamy pestkę. Jeśli miejsce na pestkę jest zbyt małe ,należy je delikatnie wydrążyć łyżką, aby powstały kieszonki na jajko. W środki połówek nakładamy po łyżeczce Pasteny. całe żółtko i nie całe białko ( uważamy, aby się nie wylało). Solimy, pieprzymy i posypujemy listkami tymianku. Skrapiamy oliwą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200C . Pieczemy ok.10-15min, tak aby jajko się ścięło, ale zostało lekko płynne. Jemy od razu, na ciepło.