Oliwki drylowane zielone całe

Oliwki drylowane zielone całe

Oliwki
drylowane zielone całe

Oliwki pochodzą z basenu Morza Śródziemnego, gdzie są szeroko wykorzystywane jako produkt kulinarny. Cenione są nie tylko za piękny zapach i niepowtarzalne walory smakowe, ale również za duże wartości odżywcze. Oferta OLE! jest bardzo bogata w ten pełen słońca i aromatu przysmak. Oliwki zielone OLE! mają oryginalny, lecz delikatny smak i są niezbędnym dodatkiem do dań kuchni basenu morza śródziemnego. Te zielone, soczyste przekąski warzywne to prawdziwy smak Andaluzji zamknięty w słoiczku.
 

Zastosowanie

Oliwki pomimo dość intensywnego smaku komponują się z wieloma składnikami, dzięki temu możemy tworzyć pyszne przekąski
na zimno, przekąski
na ciepło oraz smaczne dania ze śródziemnomorską nutą. Wystarczy otworzyć słoiczek Oliwek zielonych OLE! a przepisy na sałatki, przekąski i dania
na ciepło same przychodzą do głowy. Oliwki zielone doskonale sprawdzają się jako dodatek do przeróżnych past oraz pizzy, są obowiązkowym składnikiem hiszpańskiego tapas. Idealnie komponują się z serami na przykład w formie koreczków oraz w sałatkach z owocami morza. Nie zapomnijmy dodać zielonej oliwki do ulubionych aperitifów - koniecznie do martini. Nie ma prostszej przekąski na imprezę niż oliwki, wystarczy przełożyć je do miseczki i chrupać ze smakiem.
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem oliwek OLE!
 


pojemność: 314ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Cukiniowe roladki z Kulinarnym Hitem farszem pieczarkowym domowym OLE!


Cukinie przy pomocy specjalnej obieraczki pokroić wzdłuż - celem otrzymania cieńkich plastrów. Na przygotowane plastry nakładać Kulinarny Hit farsz pieczarkowy domowy OLE! i zwijać, tak aby uformować roladki. Każdą z roladek osobno zawijać w nasamrowanej dobrą olwią folii aluminiowej, która następnie należy odpowiednio mocno skręcić w brzegach. Obrane buraki należy gotować do momentu kiedy bedą już miękkie. W celu przygotowania sosu należy połączyć ze sobą wywar z warzywek, śmietanę, chrzan słoiczkowy oraz makę i zagotować. Dodać można - wedle uznania - koperek, pietruszkę lub szczypiorek, i doprawić. Tak przygotowany sos należy podawać z wcześniej zrobionymi smacznymi roladkami cukiniowymi :)

KoKo Sałatka z kurczakiem i sosem czosnkowym


Mieso kroimy w 2cm.paski przyprawiamy i marynujemy w maslance ok.2h dzieki temu bedzie miekkie i soczyste.Na odrobinie oleju smazymy mieso.Warzywa na salatke kroimy wg uznania polewamy sosem jogurtowo czosnkowym. Potrawa jest latwa i szybka w przygotowaniu (rownie szybko znika z talerzy;) Zycze smacznego!