Oliwki drylowane zielone całe

Oliwki drylowane zielone całe

Oliwki
drylowane zielone całe

Oliwki pochodzą z basenu Morza Śródziemnego, gdzie są szeroko wykorzystywane jako produkt kulinarny. Cenione są nie tylko za piękny zapach i niepowtarzalne walory smakowe, ale również za duże wartości odżywcze. Oferta OLE! jest bardzo bogata w ten pełen słońca i aromatu przysmak. Oliwki zielone OLE! mają oryginalny, lecz delikatny smak i są niezbędnym dodatkiem do dań kuchni basenu morza śródziemnego. Te zielone, soczyste przekąski warzywne to prawdziwy smak Andaluzji zamknięty w słoiczku.
 

Zastosowanie

Oliwki pomimo dość intensywnego smaku komponują się z wieloma składnikami, dzięki temu możemy tworzyć pyszne przekąski
na zimno, przekąski
na ciepło oraz smaczne dania ze śródziemnomorską nutą. Wystarczy otworzyć słoiczek Oliwek zielonych OLE! a przepisy na sałatki, przekąski i dania
na ciepło same przychodzą do głowy. Oliwki zielone doskonale sprawdzają się jako dodatek do przeróżnych past oraz pizzy, są obowiązkowym składnikiem hiszpańskiego tapas. Idealnie komponują się z serami na przykład w formie koreczków oraz w sałatkach z owocami morza. Nie zapomnijmy dodać zielonej oliwki do ulubionych aperitifów - koniecznie do martini. Nie ma prostszej przekąski na imprezę niż oliwki, wystarczy przełożyć je do miseczki i chrupać ze smakiem.
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem oliwek OLE!
 


pojemność: 314ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Tatar z łososia


Surowego łososia bardzo dokładnie siekamy. Oczyszczoną cebulę, Kapary i Oliwki OLE! również siekamy dość drobno. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy odrobinę koniaku, który nada smak i charakter potrawie.

Placki ziemniaczane po zbójnicku


Ziemniaki umyć, obrać, zetrzeć na drobnej tarce, włożyć na sito i odsączyć. Cebulę obrać i także zetrzeć. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę. Do miski włożyć ziemniaki, cebulę, dodać mąkę, jajka, przyprawy i wymieszać. Następnie dodać kiełbasę i ponownie wymieszać. Na patelni rozgrzać dużą ilość oleju i smażyć niewielkie placki, trochę je spłaszczając. W czasie gdy placki się smażą na drugą patelnię wyłożyć Leczo pieczarkowe prowansalskie i podgrzać na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Dodać szczyptę pieprzu cayenne, 2 ząbki Czosnku chilli w oleju bardzo drobno pokrojone, chwilę jeszcze podgrzewać. Zdjąć z ognia i dodać pokrojoną w drobną kostkę bryndzę lub oscypka. Placki układać na talerzu polewać Leczo i udekorować gałązką natki pietruszki. Smacznego!