Oliwki drylowane zielone całe

Oliwki drylowane zielone całe

Oliwki
drylowane zielone całe

Oliwki pochodzą z basenu Morza Śródziemnego, gdzie są szeroko wykorzystywane jako produkt kulinarny. Cenione są nie tylko za piękny zapach i niepowtarzalne walory smakowe, ale również za duże wartości odżywcze. Oferta OLE! jest bardzo bogata w ten pełen słońca i aromatu przysmak. Oliwki zielone OLE! mają oryginalny, lecz delikatny smak i są niezbędnym dodatkiem do dań kuchni basenu morza śródziemnego. Te zielone, soczyste przekąski warzywne to prawdziwy smak Andaluzji zamknięty w słoiczku.
 

Zastosowanie

Oliwki pomimo dość intensywnego smaku komponują się z wieloma składnikami, dzięki temu możemy tworzyć pyszne przekąski
na zimno, przekąski
na ciepło oraz smaczne dania ze śródziemnomorską nutą. Wystarczy otworzyć słoiczek Oliwek zielonych OLE! a przepisy na sałatki, przekąski i dania
na ciepło same przychodzą do głowy. Oliwki zielone doskonale sprawdzają się jako dodatek do przeróżnych past oraz pizzy, są obowiązkowym składnikiem hiszpańskiego tapas. Idealnie komponują się z serami na przykład w formie koreczków oraz w sałatkach z owocami morza. Nie zapomnijmy dodać zielonej oliwki do ulubionych aperitifów - koniecznie do martini. Nie ma prostszej przekąski na imprezę niż oliwki, wystarczy przełożyć je do miseczki i chrupać ze smakiem.
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem oliwek OLE!
 


pojemność: 314ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Pieczone bakłażany


Bakłażany kroimy w plastry grubości ok. 1cm, solimy z obydwu stron, pozostawiamy na około pół godziny, później osuszamy je papierowym ręcznikiem. Doprawiamy pieprzem i ziołami, kładziemy plasterek mozarelli, na to plasterek pomidora i kapary oraz oliwki. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 20 minut w 180stopniach. Po upieczeniu dekorujemy świeżą bazylią

Sałatka z kukurydzy z tuńczykiem i oliwkami OLE!


Składniki sosu (wodę, oliwę, miód i musztardę) dokładnie wymieszaj, wstaw do lodówki. Tuńczyka odsącz z zalewy i rozdrobnij widelcem. Oliwki wyciągnij ze słoiczka, odsącz i pokrój na drobne kawałki. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Jabłka umyj, obierz, pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny. Połącz składniki sałatki, polej sosem, wymieszaj i wstaw do lodówki. Przed podaniem ułóż na liściach sałaty, posyp szczypiorkiem i koperkiem.