Oliwki drylowane zielone całe

Oliwki drylowane zielone całe

Oliwki
drylowane zielone całe

Oliwki pochodzą z basenu Morza Śródziemnego, gdzie są szeroko wykorzystywane jako produkt kulinarny. Cenione są nie tylko za piękny zapach i niepowtarzalne walory smakowe, ale również za duże wartości odżywcze. Oferta OLE! jest bardzo bogata w ten pełen słońca i aromatu przysmak. Oliwki zielone OLE! mają oryginalny, lecz delikatny smak i są niezbędnym dodatkiem do dań kuchni basenu morza śródziemnego. Te zielone, soczyste przekąski warzywne to prawdziwy smak Andaluzji zamknięty w słoiczku.
 

Zastosowanie

Oliwki pomimo dość intensywnego smaku komponują się z wieloma składnikami, dzięki temu możemy tworzyć pyszne przekąski
na zimno, przekąski
na ciepło oraz smaczne dania ze śródziemnomorską nutą. Wystarczy otworzyć słoiczek Oliwek zielonych OLE! a przepisy na sałatki, przekąski i dania
na ciepło same przychodzą do głowy. Oliwki zielone doskonale sprawdzają się jako dodatek do przeróżnych past oraz pizzy, są obowiązkowym składnikiem hiszpańskiego tapas. Idealnie komponują się z serami na przykład w formie koreczków oraz w sałatkach z owocami morza. Nie zapomnijmy dodać zielonej oliwki do ulubionych aperitifów - koniecznie do martini. Nie ma prostszej przekąski na imprezę niż oliwki, wystarczy przełożyć je do miseczki i chrupać ze smakiem.
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem oliwek OLE!
 


pojemność: 314ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Zielona zupa z dodatkiem ziół


Cebulkę marynowaną złotą OLE! i Oliwki drylowane zielone całe odsączyć, pokroić i podsmażyć razem z warzywami na maśle, dodać wodę, przyprawy oraz bulion. Gotować przez dwa kwadranse. Serwować polecam z grzankami. Buon apetit!!!

Sałatka szparagowa


Szparagi pokroić na kawałeczki. Schab pokroić w kostkę. Pieczarki OLE! i umyte rzodkiewki - w plasterki. Sałatę umyć i porwać na małe kawałki. Jajko pokroić na plasterki. Z octu, oleju, cukru, soli, pieprzu i kilku kropel cytryny przygotować sos. Składniki sałatki wymieszć w dużej misce i polać przygotowanym sosem i posypać natką.