Oliwki drylowane zielone całe

Oliwki drylowane zielone całe

Oliwki
drylowane zielone całe

Oliwki pochodzą z basenu Morza Śródziemnego, gdzie są szeroko wykorzystywane jako produkt kulinarny. Cenione są nie tylko za piękny zapach i niepowtarzalne walory smakowe, ale również za duże wartości odżywcze. Oferta OLE! jest bardzo bogata w ten pełen słońca i aromatu przysmak. Oliwki zielone OLE! mają oryginalny, lecz delikatny smak i są niezbędnym dodatkiem do dań kuchni basenu morza śródziemnego. Te zielone, soczyste przekąski warzywne to prawdziwy smak Andaluzji zamknięty w słoiczku.
 

Zastosowanie

Oliwki pomimo dość intensywnego smaku komponują się z wieloma składnikami, dzięki temu możemy tworzyć pyszne przekąski
na zimno, przekąski
na ciepło oraz smaczne dania ze śródziemnomorską nutą. Wystarczy otworzyć słoiczek Oliwek zielonych OLE! a przepisy na sałatki, przekąski i dania
na ciepło same przychodzą do głowy. Oliwki zielone doskonale sprawdzają się jako dodatek do przeróżnych past oraz pizzy, są obowiązkowym składnikiem hiszpańskiego tapas. Idealnie komponują się z serami na przykład w formie koreczków oraz w sałatkach z owocami morza. Nie zapomnijmy dodać zielonej oliwki do ulubionych aperitifów - koniecznie do martini. Nie ma prostszej przekąski na imprezę niż oliwki, wystarczy przełożyć je do miseczki i chrupać ze smakiem.
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem oliwek OLE!
 


pojemność: 314ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Oliwka zielona na wykałaczce z serem blu


W kolejności: oliwka, winogrono, ser pokrojony w kostkę 1 x 1 cm nadziewamy na wykałaczkę . kolejny zestaw nadziewamy podobnie w kolejności: oliwka, kabanos, ser.

Chcesz uniknąć kruszenia się sera podczas krojenia, ser musisz mocno wychłodzić. Dla mnie jako aperitif najlepszy do tego zestawu jest hiszpańskie wino porto. Kompozycja smakowa idealna. Jeśli nie jesteś zwolennikiem wina o wyraźnym aromacie, proponuję wina różowe w tym wypadku lekko schłodzone.
 

Sałatka pekińska


Do salaterki wrzucamy po kolei: sałatę pekińską pokrojoną w drobne kawałeczki, pomidorki koktajlowe przekrojone na ćwiarteczki. Oliwki czarne krojone OLE! oraz Oliwki drylowane zielone całe OLE! i Kukurydzę OLE!. Por kroimy w krążki niezbyt grube. Dodajemy szczyptę pieprzu białego i majonez. Wszystko dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na ok.15 min żeby wszystkie składniki się przegryzły. SMACZNEGO! Cechą tego przepisu jest to, że nie wymaga dodawania soli, ponieważ oliwki nadają słony smak sałatce.