Ilość porcji: 02 Czas przygotowania: 30 minut

Wrapy z buraczkami, kurczakiem i cebulkami marynowanymi

Składniki:

  • 1 placek tortilli
  • 150 g ugotowanych buraczków (własnej roboty lub ze słoika)
  • 200 g polędwiczek z piersi kurczaka
  • 50 g sera feta
  • 100 g śmietany  (może być gęsty jogurt)
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1/3 słoiczka marynowanych srebrnych cebulek OLE!
  • 2 garści rukoli
  • 1 łyżka posiekanej pietruszki
  • przyprawy: 1 łyżeczka oregano, sól, pieprz

Śmietanę/jogurt łączymy z posiekaną pietruszką, czosnkiem, solą i pieprzem. Dodajemy majonez i mieszamy.
Mięso myjemy, osuszamy.
Nacieramy przyprawami (solą, pieprzem, oregano) oraz olejem. Smażymy, aż mięso będzie miękkie w środku i zarumienione.

Na środku placka tortilli rozsmarowujemy buraczki, układamy na nie kurczaka, pokruszoną fetę, cebulki i rukolę.
Łyżką nakładamy sos. Zwijamy jak gołąbki. Grillujemy na patelni lub w rozgrzanym piekarniku.