Ilość porcji: 02
Czas przygotowania: 30 minut
Wrapy z buraczkami, kurczakiem i cebulkami marynowanymi
Składniki:
- 1 placek tortilli
- 150 g ugotowanych buraczków (własnej roboty lub ze słoika)
- 200 g polędwiczek z piersi kurczaka
- 50 g sera feta
- 100 g śmietany (może być gęsty jogurt)
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka majonezu
- 1/3 słoiczka marynowanych srebrnych cebulek OLE!
- 2 garści rukoli
- 1 łyżka posiekanej pietruszki
- przyprawy: 1 łyżeczka oregano, sól, pieprz
Śmietanę/jogurt łączymy z posiekaną pietruszką, czosnkiem, solą i pieprzem. Dodajemy majonez i mieszamy.
Mięso myjemy, osuszamy.
Nacieramy przyprawami (solą, pieprzem, oregano) oraz olejem. Smażymy, aż mięso będzie miękkie w środku i zarumienione.
Na środku placka tortilli rozsmarowujemy buraczki, układamy na nie kurczaka, pokruszoną fetę, cebulki i rukolę.
Łyżką nakładamy sos. Zwijamy jak gołąbki. Grillujemy na patelni lub w rozgrzanym piekarniku.