Ilość porcji: 02
Czas przygotowania: 20 minut
Wegańskie śledzie z boczniaków z suszonymi pomidorami i oliwkami
Składniki:
- 500g boczniaków
- 1 cebula
- 1 łyżka octu
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżeczka przyprawy korzennej
- olej
- Oliwki drylowane zielone OLE!
- Suszone pomidory OLE!
- 1 czerwona cebula
- 2 liście laurowe
Boczniaki oczyszczamy i kroimy wzdłuż blaszek na mniejsze kawałki. Smażymy na oleju, aż będą złociste. Cebulę kroimy w piórka i osobno podsmażamy.
Usmażone grzyby studzimy. Łączymy ze wszystkimi składnikami (oprócz suszonych pomidorów z kaparami). Odstawiamy na noc do lodówki.
Podajemy z pokrojonymi pomidorami i oliwkami.