Vege tatar z suszonymi pomidorami OLE!
Składniki:
-2-3 wafle ryżowe
-cały słoiczek suszonych pomidorów w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE!
-1 łyżka octu balsamicznego
-1 łyżeczka sosu sojowego
-1 łyżka soku z buraka lub wody (dla koloru i poprawy konsystencji)
–Kapary w zalewie octowej OLE!
-Posiekana drobno czerwona cebulka
Przygotowanie:
Wafle ryżowe pokrusz albo pulsacyjnie zmiel blenderem, przełóż do miski.
Suszone pomidory bardzo drobno posiekaj lub zblenduj, przełóż do miski.
Dodaj ocet balsamiczny, sos sojowy i sok z buraka lub wodę, dokładnie wymieszaj.
Jeśli tatar nie chce trzymać odpowiedniej konsystencji, dolej trochę wody.
Odstaw na ok. 15 minut. Po tym czasie możesz uformować w kokilce lub małej misce i „wysypać” na talerz.
Podawaj z drobno posiekaną czerwoną cebulką i kaparami.