Ilość porcji: 20
Czas przygotowania: 2 minut
Tosty francuskie z chałki z awokado i Suszonymi pomidorami w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE!
Skłaniki:
– 4 grube kromki chałki/ciasta drożdżowego
– awokado
– suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE!
– 1 jajko
– 2 łyżki mleka
– 2 łyżki masła
– śmietana do podania opcjonalnie
– sól, pieprz
– cytryna (opcjonalnie)
W półmisku/głębszym talerzu jajko roztrzepujemy z mlekiem i szczyptą soli. Każdą kromkę maczamy w powstałej masie. Smażymy na patelni z rozpuszczonym masłem. Awokado obieramy ze skórki, wyjmujemy pestkę i kroimy w plastry. Skrapiamy sokiem z cytryny (opcjonalnie) i układamy na tostach wraz z suszonymi pomidorami i pestkami słonecznika. Solimy i pieprzymy. Podajemy ze śmietaną/twarożkiem-opcjonalnie.