Ilość porcji: 04 Czas przygotowania: 30 minut

Tarta z serem, pomidorami i czosnkiem

Składniki:
• 2 duże pomidory
• rulon ciasta francuskiego
• 2-3 garście pomidorków koktajlowych
• 60 g. serka koziego do smarowania (jeśli nie lubimy smaku mleka koziego możemy zastąpić np. Ricottą)
Czosnek chilli w oleju OLE!
• 100 g gęstej śmietany
• 1 ząbek świeżego czosnku
• sól, pieprz
• ½ szklanki startego twardego sera (w tylu gruyere)
• 1 łyżka oliwy
• 2 łyżki ziół prowansalskich

Serek kozi łączymy ze śmietaną, solą, pieprzem, czosnkiem, ziołami i oliwą.
Ciasto rozwijamy i smarujemy na nim serek ze śmietaną. Pomidory kroimy na plastry, a małe pomidorki na połówki. Układamy na tarcie, a na wierzchu kładziemy czosnek i wkładamy do piekarnika. Pieczemy do zarumienienia ciasta w 200 stopniach przez ok.15 min.