Tacos z wołowiną i Czosnkiem biały konserwowym OLE!
Składniki:
- 500g mięsa wołowego świeżo zmielonego
- 2 cebule
- 1 mała puszka czerwonej fasoli
- 1 papryczka chilli
- 1 puszka pomidorów (krojone)
- 2 ząbki czosnku
- muszle do Tacos (Taco Shells)
- 2 dojrzałe awokado
- Czosnek biały konserwowy OLE!
- Limonka
- ½ czerwonej cebuli
- świeża pietruszka
- ser żółty (opcjonalnie)
Awokado obieramy ze skórki, usuwamy pestkę. Połowę jednego awokado kroimy w plasterki, a pozostałą część rozgniatamy widelcem i robimy guacamole. Dodajemy jeden ząbek czosnku, sól, pieprz oraz sok z ½ limonki. Przykrywamy folią i odstawiamy na chwilę do lodówki. Cebule siekamy i podsmażamy na złoty kolor. Dodajemy posiekaną papryczkę chilli oraz posiekany czosnek. Chwilę smażymy. Dodajemy mięso i dalej smażymy, aż mięso zmieni całkowicie kolor (smażymy około 10 minut). Po tym czasie dorzucamy krojone pomidory. Na ogniu trzymamy jeszcze około 15-20 minut. Doprawimy do smaku. Mięsne nadzienie chwilę studzimy i wkładamy do muszli. Na wierzch kładziemy plastry awokado,
po łyżce guacamole, posiekana czerwoną cebulę oraz Czosnek biały konserwowy OLE! Ewentualnie – przed włożeniem awokado, guacamole, pietruszki i czosnku, nadzienie możemy posypać obficie żółtym serem i zapiec w piekarniku aż do rozpuszczenia (około 10-15 minut).