Ilość porcji: 02 Czas przygotowania: 30 minut

Szybka pizza z serka wiejskiego

Spód:
– 1 opakowanie serka wiejskiego
– 1 jajko
– 4 łyżki mąki
– szczypta soli
– ulubione zioła (np. w stylu prowansalskim)

Na wierzch:
– oliwki
bruschetta pomidory+czosnek+oregano OLE!
– rukola
– szynka
– pomidorki
– mozzarella
– inne ulubione dodatki

Z serka wiejskiego odlewamy śmietanę i łączymy z jajkiem, mąką oraz ziołami.
Całość dobrze mieszamy (nie miksujemy).
Ciasto rozsmarowujemy na plaszce wyłożonej papierem.
Pieczemy w 200 stopniach przez ok. 15-20min, aż spód będzie zarumieniony.
Po tym czasie (jeśli nie będzie przywierał już do papieru) smarujemy bruschettą i układamy ulubione dodatki (np. ser,rukolę, pomidorki, szynkę, oliwki).
Podpiekamy aż ser się rozpuści.