Ilość porcji: 02 Czas przygotowania: 35 minut

Szybka pizza z mascarpone z łososiem i oliwkami

SKŁADNIKI:

  • 1 kulka gotowego, surowego ciasta z ulubionej pizzerii lub spód do pizzy ze sklepu
  • 250g mascarpone
  • krojone zielone oliwki OLE!
  • 1 opakowanie mozzarelli
  • wędzony łosoś
  • bazylia do posypania (możemy zastąpić rukolą)
  • zielone pesto

Do mascarpone dodajemy sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek. Na wierzch nakładamy mascarpone.  Na tarce ścieramy mozzarellę i równomiernie rozkładamy na całości. Obficie posypujemy zielonymi oliwkami. Pieczemy w maksymalnie nagrzanym piekarniku, do momentu aż pizza się zarumieni (ok.10 min).  Po wyjęciu z piekarnika od razu nakładamy wędzonego łososia oraz liście bazylii i ostrożnie nakładamy pesto.