Ilość porcji: 02
Czas przygotowania: 35 minut
Szybka pizza z mascarpone z łososiem i oliwkami
SKŁADNIKI:
- 1 kulka gotowego, surowego ciasta z ulubionej pizzerii lub spód do pizzy ze sklepu
- 250g mascarpone
- krojone zielone oliwki OLE!
- 1 opakowanie mozzarelli
- wędzony łosoś
- bazylia do posypania (możemy zastąpić rukolą)
- zielone pesto
Do mascarpone dodajemy sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek. Na wierzch nakładamy mascarpone. Na tarce ścieramy mozzarellę i równomiernie rozkładamy na całości. Obficie posypujemy zielonymi oliwkami. Pieczemy w maksymalnie nagrzanym piekarniku, do momentu aż pizza się zarumieni (ok.10 min). Po wyjęciu z piekarnika od razu nakładamy wędzonego łososia oraz liście bazylii i ostrożnie nakładamy pesto.