Sałatka ziemniaczana z marynowanymi pieczarkami i z marynowaną cebulką
Składniki (na ok. 3-4 porcje):
-ziemniaki (ok. 700g)
–marynowane pieczarki z marchewką i cebulą OLE!
–cebulka marynowana srebrna OLE!
-dymka lub szczypiorek
-kiszone lub konserwowe ogórki (3-4 ogórki)
-0,5 czerwonej cebuli (pokrojona w piórka)
-2 łodygi selera naciowy (drobno pokrojony)
Sos:
-majonez (2 łyżki),
-musztarda (2 łyżeczki),
-syrop klonowy (lub miód)(2 łyżeczki)
Przygotowanie:
Ziemniaki sałatkowe pokroj w kostkę i gotuj w osolonym wrzątku przez ok. 10 minut lub dopóki nie będą miękkie.
Przygotuj sos: wszystkie składniki wymieszaj w miseczce.
Do miski dodaj ostudzone ziemniaki, pokrojone w kostkę ogórki, drobno pokrojony seler naciowy, czerwoną cebulkę.
Dodaj słoik marynowanych pieczarek (odsączonych z zalewy) i marynowaną cebulkę.
Dodaj posiekany szczypiorek lub dymkę, dodaj sos i wymieszaj.