Ilość porcji: 02
Czas przygotowania: 20 minut
Sałatka z panierowanym serem oraz kaparami OLE!
Składniki:
- ½ czerwonej cebuli
- 1 ser jak camembert
- garść suszonej żurawiny
- ogórek
- rukola/roszponka
- jajko
- bułka tarta
- kapary w oleju OLE!
Sos:
- oliwa, sól, pieprz
- Sok z cytryny
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka miodu
Łączymy składniki do sosu i odstawiamy go do lodówki.
Ogórki oraz cebulę kroimy w plasterki. Liście sałaty układamy na talerzu. Na wierzch układamy ogórki oraz cebulę.
Całość posypujemy suszoną żurawiną.
Camembert obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju kilka minut z każdej strony, aż zarumieni się .
Układamy na talerzu z sałatą, z kaparami OLE! oraz sosem.