Ilość porcji: 03
Czas przygotowania: 40 minut
Sakiewki z kurczaka z pieczarkami, suszonymi pomidorami i kaparami OLE!
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 6 pieczarek
- masło
- 2 piersi z kurczaka (sól, pieprz, zioła prowansalskie)
- 1 kulka mozzarelli
- 6 suszonych pomidorów wraz z kaparami OLE!
- rozmaryn
Kurczaka kroimy w paski. Doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy obficie ziołami.
Podsmażamy z rozmarynem na złoty kolor, tak aby ściąć białko, lecz aby mięso pozostało lekko wilgotne.
Pieczarki myjemy osuszamy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na maśle.
Ciasto rozwijamy i dzielimy na 6 kwadratów. Na środku każdego kwadratu układamy kawałki mięsa, kilka pieczarek, plaster mozzarelli oraz suszone pomidory wraz z kaparami.
Zawijamy rogi i zlepiamy końce.
Pieczemy w 200oC przez ok. 20 min.