Ilość porcji: 02 Czas przygotowania: 30 minut

Polędwiczki z morelami i cebulką

Składniki:
– polędwiczki z kurczaka (ok. 400g)
– olej
– 2 ząbki czosnku
– ok. ½ kg moreli
– 1 łyżka cukru
– 1 łyżeczka masła
– ½ łyżeczki ziół prowansalskich i estragonu
– sól
– pieprz czarny świeżo zmielony
cebulka złota marynowana OLE!
– Świeży tymianek

Morele płuczemy, wydrążamy pestki i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy cukier i dusimy pod przykryciem. Dodajemy szczyptę soli, masła, tymianku i jeszcze chwilę dusimy.
Mięso myjemy, usuwamy błonki. Polewamy olejem, dodajemy czosnek, zioła i smażymy na złoty kolor
Mięso podajemy z sosem z moreli oraz marynowanymi cebulkami.