Ilość porcji: 02
Czas przygotowania: 25 minut
Polędwica z dorsza na pure kalafiorowym z Kaparami w oleju OLE!
Składniki:
- polędwica z dorsza na 2 osoby
- ½ główka kalafiora
- bulion do ugotowana kalafiora (ewentualnie woda)
- 3 łyżki śmietany 30% (najlepiej gęstej)
- 2 ząbki czosnku
- Kapary w oleju OLE!
Składniki marynaty do ryby:
- cytryna
- 1 ząbek czosnku
- oliwa
- rozmaryn
- sól pieprz
Składniki do marynaty łączymy ze sobą i dokładnie macerujemy rybę. Kalafiora oddzielamy na różyczki. Odcinamy łodygi i gotujemy w bulionie do miękkości. Odcedzamy i miksujemy na purée. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy wyciśnięty czosnek. Mieszamy ze śmietaną. Rybę smażymy kilka minut z każdej strony i podajemy z pure z Kaparami w oleju OLE!.