Ilość porcji: 01 Czas przygotowania: 20 minut

Panierowany ser z Pieczarkami marynowanymi z marchewką i cebulą OLE!

Składniki:
Panierka:
– 1 jajko
– 1 ser camembert (np.do grillowania)
– bułka tarta (ok.1/2 szklanki)
– starty parmezan (ok. 3 łyżki)
– sól, pieprz
– 1 łyżka ziół prowansalskich
Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE!
– masło
– 2 łyżki żurawiny

Jajko roztrzepujemy widelcem. Dodajemy sól pieprz oraz zioła. W płytkim półmisku łączymy bułkę tartą z parmezanem i przyprawami. Ser obtaczamy w jajku, następnie w bułce z parmezanem i czynność powtarzamy 2 razy.
Smażymy na głębokim tłuszczu, tak aby z każdej strony powstała złota otoczka. Osobno smażymy na maśle pieczarki pokrojone na pół. Usmażony ser podajemy z pieczarkami i odrobiną żurawiny.