Ilość porcji: 04
Czas przygotowania: 30 minut
Palmiery z suszonymi pomidorami
Składniki:
- Opakowanie ciasta francuskiego w rulonie
- Słoik Suszonych pomidorów w paskach w oleju z ziołami OLE!
- Połowa słoika Oliwek krojonych zielonych OLE!
- Ser żółty w plastrach ok.150g
- Garść liści bazylii
- Gałązka rozmarynu
Piekarnik nastawiamy na 200 oC (to ważne, aby był dobrze nagrzany).
Pomidory wraz z oliwkami kroimy na mniejsze kawałki. Siekamy liście bazylii i pojedyncze igiełki rozmarynu.
Rozwijamy rulon ciasta, na który układamy ser, a następnie pomidory z oliwkami. Posypujemy ziołami i zwijamy dłuższe boki do środka. Rulon kroimy na dwucentymetrowe kawałki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy, aż palmiery nabiorą złotego koloru ok 15 min. Podajemy na ciepło lub zimno. Możemy do nich podać dipy lub twarożek z ziołami.