Ilość porcji: 04
Czas przygotowania: 40 minut
Makaron z kurkami, tymiankiem i kaparami w oleju z ziołami
Składniki:
- ok.200-250g makaronu typu Farfalle lub Penne
- ok.400g kurek
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka masła
- 1/3 słoiczka Kaparów w oleju z ziołami OLE!
- 200ml śmietanki kremówki
- sól, pieprz
- świeży tymianek
Kurki dokładnie myjemy i większe kawałki kroimy na drobniejsze części. Cebulę kroimy na półksiężyce lub w kostkę. Wrzucamy na patelnię z nagrzanym masłem. Smażymy, aż nabierze złocistego koloru. Na koniec dodajemy posiekany czosnek. Dorzucamy umyte kurki. Smażymy kilka minut. Wlewamy śmietankę, zagotowujemy i doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Na sam koniec dodajemy kapary i posypujemy parmezanem.