Ilość porcji: 02
Czas przygotowania: 20 minut
Makaron z krewetkami i suszonymi pomidorami OLE!
Składniki:
- 200 g makarony typu tagliatelle
- 200 g mrożonych krewetek
- natka pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryka chilli
- 20 g masła
- 2 łyżki oliwy
- pomidorki koktajlowe
- Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami OLE!
- sól, pieprz
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Krewetki rozmrażamy i opłukujemy.
Na patelni rozpuszczamy masło. Ząbki czosnku kroimy na cienkie plasterki wraz z papryczką i wrzucamy do rozpuszczonego masła. Trzymamy na ogniu stale mieszając, aby nie spalić czosnku. Wrzucamy krewetki. Smażymy ok. 2 minuty. Po tym czasie dodajemy posiekaną natkę pietruszki, pomidorki koktajlowe oraz suszone pomidory. Smażymy jeszcze minutę.
Dodajemy oliwę, ugotowany makaron i doprawiamy do smaku.
Podajemy od razu.